Dingen met een staartje

Hajime!

Hajime is Japans voor begin. Bij karate wordt het geroepen als je met een oefening, kata of wedstrijd mag beginnen.

…En het is de titel van het tweede  KarateNikki boek! Dit keer geen verhaal, maar alleen tekeningen en strips die zich afspelen in de dojo.

voorkant hajime karate nikki
Hajime karate nikki
hajime karate nikki boek

Je vindt er informatie over de geschiedenis van karate, technieken, hoe je je band moet knopen, tellen in het Japans…En de eerste 5 kata. En veel grapjes over als je met karate begint of er al wat langer op zit, zoals dingen om te doen met andermans bitje, jam op je karatepak en wat te doen tegen een beer van een tegenstander.

Voor de beginnende karateka en gevorderde tijger.

hajime red man suit vs klein meisje
karate nikki samoerai
...maar een gi is een pyjama, toch?
karate nikki gedan barai

Hajime! is 124 pagina’s, a5, softcover. En helaas uitverkocht. Bij voldoende belangstelling (25 boekjes of meer) komt er een kleine herdruk, dus stuur me een berichtje als je interesse hebt.  

Karate rei groet kanku

Speaking of gevorderde tijger

Die wil natuurlijk weten welke stijl enzo: de kata die afgebeeld staan in het boek zijn de shotokan heian kata. De geschiedenis van de verschillende stijlen, en hun kenmerken worden kort toegelicht. Ik heb geprobeerd het zo stijl-neutraal mogelijk te houden, het plezier in samen beoefenen van karate staat centraal in dit boekje.

Zelf doe ik nu 10 jaar aan Kyokushinkai en ben youtube-kata fanatiekeling, van Rika Usami tot Michael Milon tot de gebroeders Hasegawa. 

hajime pinan godan door tijger

© 2020 Dingen met een staartje

Theme by Anders Norén